sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Lahjattomat treenaa

Minäkö muka joku treenihullu, ehen toki.. Just tossa laskeskelin budjettia ja katselin mielenkiintosia kursseja ja treeniryhmiä. Kauhea hinku päästä loppukeväästä/kesällä johonkin viestiryhmään ja BH-ryhmään Mersun kanssa. Lisäksi joku rally-toko (tai toko) kurssi voisi olla kiva käydä nyt alkukeväästä. Agilityssä meidän treenitilanne näyttää onneksi jo erittäin hyvältä. Joka toinen viikko on Niinun treenit ja joka toinen viikko seuran treenit. Pääsen myös melkein rajoittamattomasti treenaamaan hallille Netan kanssa. Lisäksi meillä alkaa keskiviikkona Tasapainoa! - kehonhallinta kurssi. Ja kuten olette ehkä huomanneet käymme epäsäännöllisen säännöllisesti myös koirauimalassa.


Tälläkin viikolla kävimme hallilla Netan kanssa kahteen kertaan 8.1. ja 10.1. Torstaina oltiin sitten puolestaan koirauimalassa, jossa pilkullinen päätti hienolla ajoituksella tulla virallisesti teini-ikään aloittamalla juoksunsa. Oltiin onneksi päivän viimeiset uimarit ja Mersu sai kuitenkin uida. Tästä propsit Hyvinkään Koirakylpylälle! Nyt tulee kuitenkin vähintään juoksujen mittainen tauko uintiin ja Betty joutuu tuuraamaan Mersua nyt ainakin ensimmäisille kerroille tuonne kehonhallintakurssille. Se onneksi on sen verran rauhallista, että voidaan sitä tehdä vaikka Betty vielä ainakin perjantaihin asti saikulla onkin. Silloin meille nimittäin on varattu aika fyssarille ja selviää taas hieman miten tästä jatketaan eteenpäin.




Yksi asia rajoittaa jopa minun treenihulluuttani, nimittäin oma kroppa. Mulla kun on nyt jo pidemmän aikaa ollut jaloissa ongelmia ja nyt lähiaikoina kädetkin on alkaneet kipuilla. Maanantaina olisi tarkoitus suunnata lääkäriin, että saa nähdä mitä tässä käy. Toisaalta tämä oma huono fysiikka kuitenkin ajaa harrastamaan ja tekemään enemmän. ehkä se on jokin alitajuntainen pelko siitä että en kohta enää ehkä pystykään. En tiedä, mutta niin kauan kun mahdollista niin kyllä mä saakeli treenaan ja teen.

Lauantai meillä oli lepopäivä ja tänään aamusta suunnattiin Helsingin Kaapelitehtaalle pentunäyttelyyn. Itseä vähän arvelutti viedä pentu melkein suoraan häkistä kehään, kun en viitsinyt sitä pahemmin hihnan päässäkään pitää häiritsemässä uroksia. Kehään mentäessä tuo selkeästi hieman vaistosi mun jännityksen ja tuomarin kävellessä ohi kiersi mun takaa, mutta tuli käskystä takaisin seisomaan ihan nätisti. Yksilöarvostelussa olin itsekin jo ihan rentona niin Mersuhan esiinty sitten todella nätisti! Ei tietoakaan mistään väistämisistä. Seisoi pakallaan kauniisti ja juoksi vielä nätimmin! Honkkelikoipi ei kuitenkaan pärjännyt paremmin kehittyneiden pentujen keskellä, mutta niin hienosti tuo kehässä käyttäytyi että ei voi muuta kuin olla ylpeä. Ensi viikolla sitten lahden pentunäyttely missä yli puolet vähemmän pilkullisia kun tänään kaapelitehtaalla.


Erittäin hyvän tyyppinen narttupentu, joka tällä hetkellä antaa hyvin kapean vaikutelman. Pää saa vielä voimistua ja otsapenger parantua. Kapeat leuat. Oikea purenta. Tummat silmät. Hyvä kaulanpituus. Luusto saisi olla vahvempi. Hyvät käpälät. Hyvin kevyt eturinta ja runko. Suora etukulma, takana parempi. Liikkuu hyvällä askeleella. Hyvä pilkutus ja käytös.
Matti Luoso

10 kommenttia:

  1. Tosi hyvän näköstä menoa teillä Mersun kanssa videoilla! Ettei vaan tarttuis joku hullu motivaatiokärpänen muhunkin näiden välityksellä. :D Tai sit vaan kuvittelen ja huominen kouluarki palauttaa taas järjen päähän. Mut hienosti menee, näemmä myös kehässä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Siitä vaan treenaamaan redinkin kanssa! Kyllä näistä pilkullisista on vaikka mihin, sen on mersu nyt jo todistanut kyllä enemmän kun hyvin!

      Poista
  2. Mistä tuo aksavideossa näkyvä karvalelu on? Siinä on pallo, siinä on karvaa, siinä on vetokahva, se ois siis ehkä ihan täydellinen Jalille :D

    Hyvältä näyttää meno :) Jos kaukoja treenasitte tossa videolla (istu-maahan-seiso vaihtoja) niin älä päästä sitä valumaan eteenpäin. Tuo askel kerrallaan seuraaminen on oikein hyvällä mallilla :) Mä en tosin ehkä tekis noin "repiviä" askelia (osa askelista oli vähän turhan nykiviä), koira kerkeää paremmin mukaan kun askeltaa himppasen rauhallisemmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo karvalelu on meillä ihan ykkönen! Ihan mustista ja mirristä ostettu. Pro Dog Bungee Lampaankarva + pallo. Lisäksi meiltä löytyy samalta merkiltä Chaser kaninkarva, mikä on ihan huippujuttu Bettyn mielestä, mutta kyllä Mersukin siitä innostuu :)

      Kiitos :) Me ei vielä kaukoja treenata, kunhan treenaillaan sanallisia käskyjä selvemmiks, että vaihtais sitten jatkossa mistä tahansa mihin tahansa ihan pelkästään suullisella käskyllä. Ja juu itsekin videota katsellessa huomasin että vois ottaa vähän rauhallisempia askeleita, vaikka kivasti toi nyt jo hakeekin sen perusasennon. Mutta kyllä on muuten kiva kun saa treenit kuvattua niin huomaa virheet sitten viimeistään jälkikäteen! :)

      Poista
  3. Moikka! Kiva jos blogista tykkäsit. Huomasin että olen sun blogissa joskus käynytkin. Dalmatialainen on ihan mielenkiintoinen rotu ja lueskelenkin vähän tarkemmin teidän puuhista. Ahkeria ainakin olette. =) Kiinnostaisi tietää millainen sun koira on, kun sanoit ettei ole ihan paras pk-koira. Joskus itseasiassa rotua harkitsin. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu me ollaan vähän turhankin ahkeria välillä. :D Nyt tuli kasvattajatädin pyynnöstä juoksujen mittainen treenitauko, pitäähän ton ipanan ehtiä jossain välissä vähän käsittelemäänkin oppimaansa.

      Mersun luonteesta löytyy ihan hyvä kuvaus tuolta sen omalta sivulta. Mutta siinä mielessä se ei ehkä ole ihan paras pk-koira kun näiltä pilkkueläimiltä ei sitä miellyttämishalua löydy sitten pientäkään tippaa.. Tai ei ainakaan mersulta. Kyllähän tuon kanssa harrastaa, mutta pilkkua on turha lähteä viilaamaan tai koira ottaa hatkat aika äkkiä. Toistojahan tää ei myöskään kestä ollenkaan. Meidän treenit onkin semmosta 2min treeniä 10 min tauko 2 min treeniä 10 min tauko.... :D Nooh mutta me tullaan pikkuhiljaa perässä! :)

      Poista
  4. Toi seuraaminen videolla on niiiin nättiä, etten kestä. ;___; Ehkä meidänkin pikkuhiljaa pitäs siirtyä ainakin osakseen tohon operanttiin... Muistuta mua, kun en kuitenkaan muista ite. :D Btw, Mersu on <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykkään kans <3 nyt kun vaan malttaa pikkuhiljaa edetä että ei leviä käsiin koko seuruu. Ja toi operanttihan on ihan hyvä lisä ihan vaan vaikka vahvistaan sitä seuruuta :)

      Poista
  5. Kivan näköstä menoa! :) Sait lukijan lisää. Enpä olekkaan viestillä dalluihin törmäilly :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) harmittavan vähän dalluja näkee yhtään missään lajeissa vaikka moneen näistä kyllä olis. Ja varsinkin toi viesti on ehkä dallulle aika ihanteellinenkin laji kun miettii että pitkän matkan juoksijoitahan nää pilkulliset alunperin on :).

      Poista