tiistai 7. tammikuuta 2014

ABC

Melkein heti kun Mersu kotiutui, me alettiin käydä agilityhallilla. Lähinnä leikkimässä ja pitämässä hauskaa, mutta myös treenaamassa pennulle sopivia asiota leikin varjolla. Me ollaan opeteltu takaakiertoja, erilaisia ohjauskuvioita, irtoamista ja ihan vaan rallateltu menemään. Yksi asia on kuitenkin multa unohtunut ihan kokonaan, Bettyllä kun tämä asia tulee oikeastaan ihan luonnostaan. Nimittäin estehakuisuus!

Mä en ole ikinä tätä asiaa pilkullisen kanssa treenannut ja sen kyllä huomasi viime perjantaina, kun käytiin Mersun kanssa ensimmäisissä ohjatuissa agility treeneissä. Mulla nimittäin alko Niinun treenit ja koska Betty on selkäjumien takia saikulla pääsi pilkkueläin tuuraamaan. Tehtiin ihan simppeleitä juttuja putkilla, mutta kuten videolta huomaa, meillä meni välissä hyvinkin paljon aikaa saada toi koira fokusoimaan sinne putkelle.


Kokonaisuutena oon treeneihin kuitenkin erittäin tyytyväinen, opin taas itse paljon ja saatiin älyttömästi hyviä vinkkejä ja ohjeita mitä treenata omalla ajalla itsekseen. Ykkössääntönä nyt että koiraa ei saa ikinä vapauttaa esteille ennenkuin se tuijottaa sitä. Ja sitten vastaavasti taas vapauttaa sitä koiraa esteille melkein aina kun se tuijottaa jotakin estettä, että saatais sille sitä röhkeyttä ja uskallusta edetä aina seuraavalle esteelle, vaikka ohjaus olisikin ollut myöhässä tai puuttellinen. Ja ettei se nyt oikeasti alkaisi tuijotella mua esteiden välissä. Joten ei muuta kun ahkeraa treeniä ja paljon leikkimistä!

2 kommenttia:

  1. Kovin dallumaista tuo nameille karkaaminen :D Mulle tuli mieleen tossa putkella kun vauhtia kaipasit, niin oisko se namitarget voinu olla vähän kauempana, ettei koiran tarvi heti putkesta tullessaan jarruttaa targetille? Ja lentävät lähdöt kannattaa muistaa, ettei aina vaadi sitä istumista. Sitä vetoa putkeenkin saa varmasti helposti kun rällätellään ees taas lentävillä lähdöillä putkea läpi :)

    Mun silmään teitte aika paljon toistoja, mutta ette varmaan tehnytkään kaikkia toistoja kuitenkaan putkeen tauoitta? Hyvä siitä tulee! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommenteista! :) Juu ahnehan tuo on kun mikä, eikä ollenkaan tyhmä joten tottakai se karkas namitargetille.. :D Toi targetin kauemmas laittaminen vois kyllä olla ihan hyvä idea, lopussahan toi tulee tosi kivalla draivilla kun targetti on kauempana. Lentävää lähtöä mä jostain syystä oon kauheesti koittanut välttää ja vieläpä ihan syyttä, mutta ehkä sitäkin voisi joskus harrastaa.. :D

      Juu tuossa on koottuna koko treenien toistot ja välissä on pidempiäkin taukoja. Mutta kyllä siitä, eihän meillä tässä mikään kiire ole, rauhassa vaan treenaillaan. :)

      Poista