Biitti


Gigabit Power Piece
Rotu: suursnautseri
syntynyt: 11.3.2014
Väri: musta
Kasvattaja: Tuija Juselius, kennel Gigabit

Luonne

Biitti on luonteeltaan todella utelias ja iloinen. Se tutkii ympäröivää maailmaa ja uusia asioita tarkasti ja suurella mielenkiinnolla, häntä heiluen tottakai. Vieraisiin ihmisiin suhtaudutaan joko todella avoimesti tai hieman varauksellisesti. Vieraat koirat ei partaeläintä oikein kiinnosta, vaan sillä tuntuu olevan uusiin ystäviin alussa vähän "ihan sama" -asenne. Tutustumisen jälkeen risuparran alta paljastuu kuitenkin leikkisä ja varsin sosiaalinen olento, joka rakastaa remuta niin yksin kuin kavereidenkin kanssa.

Viettejä löytyy sopivasti. Lelua revitään innolla ja hakumetsällä toimintakyky säilyy vaikkei ukkoa heti löytyisikään. Biittihän on pentueen rauhallisin, minkä ehkä huomaa arkielämässä, mutta kun siirrytään treenikentälle, metsään tai pellolle niin tää likka on tulessa! 


Terveys

Biitti on silmäpeilattu pentuna terve silmäiseksi ja kun tuo tuosta vaan kasvaa niin tarkoitus olisi partanaama läpivalaista ainakin lonkkien, kyynärien ja selän osalta. Silmät tullaan myös peilaamaan uudelleen, sillä nykyinen lausunto on voimassa vain vuoden ikään asti.

Tähän asti ollaan selvitty yhdellä silmätulehduksella. Toivottavasti hyvä onni jatkuu ja saadaan elää yhdessä monta tervettä vuotta.

Harrastukset

Ykköslajeina meillä on risuparran kanssa toko ja vetolajit mikäli koira tähän hommaan syttyy. Sen lisäksi harrastellaan kuitenkin vähän sitä sun tätä, sen mukaan mistä koira tykkää. Käydään uimassa, hakumetsällä ja jäljestämässä. Riehutaan kavereiden kanssa ja ennen kaikkea rakennetaan yhteistä suhdetta, jotta tulevaisuudessa mahdollisimman moni ovi olisi meille avoinna. 

Näyttelyissä tullaan varmasti pyörähtämään, mutta käsissäni ei ole pentueen kaunein eikä lupaavin kehäkettu, joten tavoitteita tällä saralla ei ole ollenkaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti