sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Kuinka monta?

Olen henkilökohtaisesti ollut aina sellainen "laumaihminen". En ole nähnyt yhtä koiraa oikeastaan edes vaihtoehtona. Vähintään kahden koiran laumassa on niin paljon plussia että se rökittää yhden koiran pitämisen mennen tullen.


Kun Betty oli mammalomalla ehdin kuitenkin nähdä mitä arki olisi vain yhden koiran kanssa ja alan jopa ymmärtää ihmisiä, jotka haluavat vain sen yhden koiran. Itselle henk.koht lauma sopii paremmin, mutta onhan se kiva kun saa täysillä panostaa siihen yhteen koiraan. Sen yhden kanssa on aina helpompi liikkua kuin lauman kanssa ja koko suhde koiraan tuntuu erilaiselta kun koiria pyörii jaloissa vain se yksi.

Kuitenkin koira on laumaeläin. Kun haimme Bettyn takaisin kotiin ja näin kuinka laumasta tuli jälleen kokonainen en voinut kuin hymyillä. Molemmista koirista huomasi kuinka asiat olivat taas juuri niin kuin kuuluukin. Betty ja Biitti eivät ole ylimpiä ystäviä, mutta ne ovat lauma. Niillä on tietynlainen suhde toisiinsa. Molemmilla on laumassa omat roolinsa ja kun kumpikin pelaa täysillä mukana muodostavat ne mitä toimivimman lauman keskenään.


Sitä on vaikea selittää, mutta kun sen tajuaa ei paluuta ole. Mulla on kotonani tällä hetkellä kahden koiran lauma. Juuri tähän elämän tilanteeseen sopiva. Suunnitelmista huolimatta en voi oikeasti tietää mikä tilanne on tulevaisuudessa, mutta toivon että jokainen koirani saa joskus olla osa toimivaa laumaa. Oli se lauma sitten kahden koiran pari tai kahdenkymmenen koiran suurlauma.

Koiramäärä on sellainen asia, jota ei vain yksinkertaisesti voi määritellä. Yhdelle paras on se yksi koira. Toisen käteen sopii muutaman koiran lauma ja kolmannella on kotonaan kokonainen valjakko. Jokaisella voi olla oma täydellinen laumansa. Minulle tämän hetkinen ihanne on 2-4 koiran lauma, mutta taka-alalla haaveilen myös muutosta lappiin ja omasta valjakosta. Oikeasti isommasta koiramäärästä.


Aika näyttää miten meidän lauma muovautuu ja mihin se päätyy. Tällä hetkellä se toimii kuitenkin loistavasti näin, enkä kaipaa siihen mitään muutosta. Ehkä toisen kääpiöpinserin jossain vaiheessa, mutta ei vielä!

6 kommenttia:

 1. tää oli kyllä kiva postaus eikä liian pitkäkään sellainen :) iteltä löytyy kaks omaa koiraa sekä äiskän koira (asun siis kotona) ja kyllä niistä näkee miten jokainen nauttii omalla tavallaan toisista yms.!

  http://iikku-iikku.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Allekirjoitan! :) Itselle kompakti koiramäärä on se 2 omaa koiraa, siinä pystyy vielä pyörittään "ylimääräisiäkin" koiria :) Niitä kun tuppaa olemaan nytkin kolme :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kaks koiraa on kyllä oikein loistava määrä, varsinkin jos mukana pyörii noita ylimääräsiäkin. :) ja toki koirien koko vaikuttaa. Kääpiöpinsereitä menis vaikka viis kerralla, mut suursnautsereita en kyllä kahta enempää jaksais samaan aikaan :D

   Poista
 3. Sait uuden lukijan :)
  Vaikka itse liputan tällä hetkellä yhden koiran puolesta, tiedän että ei tämä ole ikuista. Kunhan elämäntilanne on oikea (avokki käynyt armeijan) niin kyllä meidän lauma kasvaa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa! Toivottavasti viihdyt :)

   Kuten tekstissä mainitsin, yksikin koira voi olla tietylle ihmiselle ja tiettyyn tilanteeseen se paras vaihtoehto. Onnea kuitenkin tulevaisuuden lauman lisäyksen odotteluun! :)

   Poista