Betty


Rockaholic Betty Boop

Rotu: Kääpiöpinseri
Syntynyt: 28.4.2012
Väri: Black & tan
Kasvattaja: Maru Perälä, Kennel Rockaholic

Luonne

Betty on sisukas pieni olento. Temperamenttinen luonne yhdistettynä suureen uskollisuuteen ei voi olla mitään muuta kuin mahtavuutta. Betty rakastaa yhdessä tekemistä ja huomion keskipisteenä olemista. Sen mielestä koko maailman pitäisi pyöriä hänen ympärillään, mutta tyytyy kuitenkin kohtaloonsa olla ihan vaan perheen rakastettu nelijalkainen. Pientä mustasukkaisuutta lauman muita koiria kohtaan on havaittavissa, mikä näkyy entistä isompana tekemisen haluna ja tuo koiran jo muutenkin suuren uskollisuuden esiin entistä paremmin.

Betty on meidän talossa se iso koira, vaikka moni voisi muuta luullakin. Luonnetta löytyy kokoon nähden sopivasti. Ei liikaa eikä liian vähän. Älliä sen sijaan neidiltä löytyy vähän turhankin paljon. Meillä nimittäin avataan vaivatta kevytmetallihäkin salvat ja huoneiden ovet. Lieden saa tarvittaessa päälle ja omistajilta salaa aivan varmasti hypitään pöydilläkin. Vaikeimmatkin älypelit ovat meille helppo nakki ja uudet temput ja käskyt opitaan silmän räpäyksessä, eriasia on sitten huvittaako niitä käskyjä aina kuunnella. Minun kanssa toimii melkein tilanteessa kuin tilanteessa, mutta vieraille haistatetaan pitkät ja juostaan keskisormi pystyssä karkuun.

Betty on luonnetestattu syksyllä 2014 pistein +86 laukausvarma.

Terveys

Koko pienen ikänsä meillä on asustanut varsin terve pikku pinseri. Vuoden iässä kärsittiin lievästä teini-aknesta, mikä kuitenkin hävisi iän myötä ihan itsekseen. Hieman herkkä hipiä Betty kuitenkin on ja pienikin kolhaisu näkyy heti ihossa pienenä pattina, mutta tälläiset ihoreaktiot katoavat kuitenkin yleensä ihan yhtä nopeasti kuin tulivatkin. Ainoa Bettyn elämään vaikuttava terveydellinen seikka on lievät rokotusreaktiot. Pentuna näistä ei kärsitty, mutta vuotisrokotteesta rokotuskohtaan ilmestyi halkaisijaltaan noin 2 cm kokoinen patti. Tämäkään ei itse koiraa häirinnyt vaan oli lähinnä ulkonäöllinen seikka, sillä patti ei kutissut tai vaivannut koiraa mitenkään. Sellainen nyt vaan oli siinä parisen viikkoa. Luustoltaan Betty on kuvattu terveeksi kesäkuussa 2013. Lonkat A/A, kyynärät  0/0, selkä terve. Täytyy kuitenkin huomioida että kaikki selkäsairaudet eivät vielä noin nuorella koiralla näy jonka vuoksi Betty tullaan jossain vaiheessa kuvaamaan uudestaan selän osalta. Myös silmät ja polvet on virallisesti tutkittu helmikuussa 2014 tuloksin polvilumpiolux.med. 0/0 ja silmät terveet.

Harrastukset

Bettyn kanssa päälajina meillä on tällä hetkellä toko. Sen ohella käydään kuitenkin myös silloin tällöin agilitykentällä, vetämässä taakkaa, rally-tokoilemassa, uimassa, canicrossaamassa, jäljestämässä ja mitä nyt ikinä mieleen juolahtaakaan. Kaikkea kokeillaan ja rajoja rikotaan jatkuvasti.  Betty on osoittanut minulle että pienemmästäkin löytyy poweria ja potentiaalia harrastuksiin. Pitää vaan löytää ne oikeat narut joista vedellä ja luottaa koiraan sataprosenttisesti. Kovalla työllä alkaa niitä tuloksiakin tulla. 

Myös näyttelyissä käydään jonkin verran. Mikään muotovalio yksilöhän Betty ei välttämättä ole, mutta meille näyttelyt ovat harrastus muiden joukossa, eli tärkeintä on se yhdessä tekeminen ei menestys. Tuloksia eri harrastuksista Bettyltä löytyy tähän mennessä Tokosta yksi ALO3 135 pisteellä. Näyttelyistä SERT ja VSP. Näiden lisäksi Betty on sijoittunut joka koiran sprinttikisoissa 80 metrin matkalla alle 40 senttisten luokassa neljänneksi.

Tavoitteena olisi saada tokossa koiralle titteli TK1, mikäli vaan ehditään ennen sääntömuutoksia sellainen hankkia. Lisäksi koulutustunnus BH tavoitteena joko ensi vuodelle tai siitä seuraavalle, riippuen kuinka hyvin neiti pennuista palautuu. Rally-Tokosta lähdetään jossain vaiheessa metsästämään vähintään RTK1:stä. Agilityssä ja taakanvedossa päästään toivon mukaan joskus sinne kisakentille asti mutta sen kummepia tavoitteita ei sieltä suunnalta löydy.