sunnuntai 11. toukokuuta 2014

rrrrrrrrallia!


Moni varmaan jo huomas mun eiliset hehkutukset facebookin puolella, mutta tosiaan eilen tuli korkattua rally-tokokisat. Ja aika superisti vieläpä!

Aamulla kun lähdettiin kisapaikalle mä olin ihan varma ettei tästä tuu yhtään mitään. Koira ei osannut edes istua käskystä, oli täysin korvaton ja automatkankin nyhjötti Netan vieressä sen näkösenä ettei tasan tee mun kanssa tänään yhtään mitään.. Päästiin viime tipassa kuitenkin paikalle (taino Netan osalta viime tipassa, meillä kun alko rataan tutustuminen vasta kolmannessa ryhmässä.) ja alun säätämisen jälkeen alkoi pilkullinen olla vähän rennompi ja yhteistyöhaluisempi. Leikitin sitä ja tehtiin kaikkea superhauskaa. Kun Netan ja Riesan startin jälkeen Mersu oli täysin rauhallinen oma itsensä ja meillä oli vielä joku 2 tuntia aikaa omaan starttiin lähdettiin autolla etsimään ruokapaikkaa. 

Tää välissä paikalta poistuminen oli ihan älyttömän hyvä juttu ja kun sitten palattiin paikalle puolisen tuntia ennen meidän rataantutustumista pilkullinen roikkui hihnan päässä häntä heiluen ja hymyillen. JES! Moikkailtiin siinä Jenniä ja Masia, jonka jälkeen mulla olikin sitten semmoinen ylitsepursuavan iloinen ja täynnä energiaa oleva koira. Tällaista Mersua mä olinkin kaivannut.

Rataan tutustuminen meni nopeasti ja kohta olikin jo meidän vuoro. Vähän ennen starttia kaivoin esiin salaisen aseen eli grillatun kanafileen, jumaliste että olikin muuten toimiva herkku! Leikittiin hetki dummylla ja eikun radalle!




Radasta mulle jäi ihan hyvä fiilis, vaikka juostiinkin se läpi melkoista tahtia niin ettei ohjaaja ehtinyt yhtään ajatella. Laskeskelin päässäni radan jälkeen tehtyjä virheitä, kyllä siellä ainakin muutama pitäis olla.. Mutta mitä vielä menin katsomaan tulokset ja siellä lukee 100/100 SIIS MITÄ?

Lähtö sujui toivotulla tavalla, koira oli kontaktissa ja lähti häntä heiluen mun kanssa tekemään töitä. Ei valittamista.
Pujottelussa kontakti vaan parani ja fiilis oli erittäin hyvä
Vasen täyskäännös ei mun mielestä kyllä mennyt täydellisesti ja tosta olisin itse tuomarina sakottanutkin. Suoritettiin tehtävä melko kaukana kyltistä ja liike ei mennyt muutenkaan kovin sujuvasti, vaikka tää on meillä normisti tosi varma liike. Videolta sitten selvisi mun todella heikko ja epävarma ohjaus.
Istu, yks askel istu, kaks askelta istu... meni just niinkun piti! Kolmas askel oli vähän lyhyt mutta pikkujuttuja. Tää oli nimittäin meidän isoin stressin aihe. Ennen rataa ei saatu yhtään näin hyvää suoritusta kun vähän treenailtiin.
270 asteen käännös oikeaan meni just niinkun pitikin
Koira eteen, vasemmalta sivulle istu oli huono. Koira tuli ensin eteen seisomaan ja vasta toisella käskyllä istu, sivulle tulo hyvä. Ihmettelen suuresti ettei tosta tullut virhettä.
Käännös oikeaan täydellinen.
270 asteen käännös vasempaan täydellinen.
Istu, maahan kierrä koiran ympäri oli virheetön mutta tein sen toooodella isoilla käsiavuilla koska maahanmenoissa on ollut ongelmaa. Mietin pitkään skippaanko koko kyltin radalla, mutta onneksi tehtiin.
360 astetta vasemmalle oli hieno! Todella tiivis, just niinkun pitää. Harmi ettei näy videolla.
Spiraali oikealle sujui ihan ok. Seuruu olisi saanut olla aktiivisempaa ja parissa kohtaa vähän meinas lähtee haahuilemaan mutta muuten hyvä.
Käännös vasemmalle ei valittamista.
Koira eteen, oikealta sivulle ei mennyt musta ollenkaan hyvin ja meinasin uusiakin, mutta noh onneks en uusinut kun oli näin lepsu tuomari. Eteen tuli tosi vinosti ja takaa kierto oli älyttömän hidas ja hankala.
Istu meni just niinkun pitikin. Takapuoli meni maahan nopeasti ilman käskyä.
Vasen täyskäännös oli kisasuoritukseksi ja radan vikaksi kyltiksi hyvä, treeneissä toivoisin parempaa takapään käyttöä.
Maaliin käveltiin nätisti vierellä mutta missä kontakti? Joka tapauksessa koira oli palkkansa ansainnut ja sai hotkaista kanafileen kitusiinsa omistajan hymähdellessä tyytyväisenä suorituksesta.

Kisassa useampikin koirakko sai täydet sata pistettä joten sijoitukset ratkottiin ajan perusteella. Jotain hyötyä siis tuosta nopeasta kävelytyylistä tällä kertaa. Sijoituttiin nimittäin toiseksi. Sekuntti hävittiin nopeudessa ykköselle, mutta ens kerralla suoritetaan kyltit vähän sujuvammin niin tuoltahan lähtee helposti kymmenenkin sekuntia pois.


Kisakirjassa ja koiranetissä tämmönen alotus näyttää oikein hienolta, mutta veikkaan kyllä ettei ihan samaan tulokseen seuraavissa kisoissa pystytä. Nyt vaan odotetaan ens viikon perjantaita kun Mersu pääsee sinne tarkempiin tutkimuksiin ja jos saadaan sen jälkeen lupa jatkaa kisailua niin täytynee treenailla rallyakin enemmän. Eiköhän tuosta RTK1 leivota tämän vuoden aikana. Ehkä jopa RTK2 jos oikein innostutaan. Alkaa nimittäin olla avoimenkin kyltit hallussa pikkuhiljaa.

4 kommenttia: