torstai 6. maaliskuuta 2014

Murtoja murron perään..

Nimittäin läpimurtoja! Facebookkia ja instagramia seuraavat onkin jo saanut hieman vihjeitä siitä että meillä edistytään asioissa ja lujaa! Tokossa edistytään, viestissä edistytään, esine-etsinnässä Mersu näyttää olevan joku luonnonlahjakkuus ja selkeästi mun haaveet vepe-kokeestakaan ei oo ihan mahdottomia!

Tiistaina tokotreeneissä tehtiin jääviä seiso, maahan ja istu zetan avulla (evl:n liike). Näissä on meillä vielä toooosi paljon treenattavaa, mutta se mitä mä pääsen hehkuttamaan on ton koiran pysyvyys. Kun se saa käskyn se kyllä pysyy siinä tasan niin kauan että saa vapautuksen. Ihan sama vaikka mä hyppisin pallon kanssa sen edessä tanssien macarenaa, pilkullinen ei petä! Seuruu edistyy myöskin ja siitä löytyy myös videomateriaalia facebookin puolelta joten halukkaat käy sieltä kurkkaamassa. Linkki tosiaan löytyy tuolta oikeasta sivupalkista alimmaisena.

Viesti on meillä ollut nyt tauolla tän säälittävän "talven" ajan. Ei nimittäin viitsi viedä tota lyhyttukkaista palelemaan tonne ulos, vaan pidetään se homma ennemminkin semmosena jeejeesuperkivaa -juttuna. Keskiviikkona kuitenkin käytiin aamupäivästä Netan kanssa metsässä. Pilkullinen pääsi siis juoksemaan ensimmäistä kertaa vähän vaikeampikulkuisessa maastossa ja niin ettei sillä ollut suoraa näköetäisyyttä mun ja Netan välillä. Ja pilkullinenhan juoksi! Kerran kun tein semmosen hämyreitin että kuljettiin koiran kanssa metsään ihan kunnon kiertoreittiä, niin meinasi aluksi mennä mun jälkiä takas, mutta pienen pohdinnan jälkeen valitsi sitten lyhyimmän reitin ja kirmaili netan luokse. Takaisin tuli joka kerta tosi kivasti vaikka meikäläinen alkoi pikkuhiljaa jopa mennä vähän piiloon etten ollutkaan enää ihan tismalleen samassa kohtaa kuin mistä koiran lähetin.

Samaisella metsäreissulla alotettiin myös ensimmäistä kertaa esine-etsintää. Se kun on yhtenä osana viestikoetta, niin pakkohan sekin on opetella. Esineinä oli kaksi koirien omaa lelua näin alkuun. Netta meni ensin Riesan kanssa jolle homma on edes jollain tasolla tuttua aiemmin ja sitten tuli meidän vuoro. Ilmeisesti pilkullinen oli riesaa katsomalla oppinut jotain sillä heti kun käsky kävi niin nenä meni maahan ja lelu haettiin tuossa tuokiossa! Ihan se ei mulle asti sitä palauta vaan tuo tohon metrin parin päähän, mutta eiköhän se siitä kun saadaan toi nouto muutenkin opetettua. Tehtiin muutamat toistot ja vikoilla kerroilla haki oikein kivasti molemmat lelut jo hieman pidemmältäkin, nenän käyttö on siis hallussa!


Metsäreissun jälkeen parin tunnin unet ja kohti Hyvinkään koirakylpylää! Varattiin nimittäin pitkästä aikaa taas allas käyttöön ja vietiin nelikko uimaan. Mukana oli siis Netalta Riesa ja Rio, sekä tottakai molemmat meikäläisen piskimykset. 


Videolta näettekin mikä läpimurto tällä uintireissulla tapahtui mutta jos olet uusi lukija tai et muuten vaan tajua niin a) Mersu noutaa veteen heitetyn lelun. (tähän kohtaan satatuhatta huutomerkkiä) b) se menee käskystä veteen. c) se hakee veteen jääneitä leluja ja d) se ui ilman liivejä. Ja jotta ei unohdeta tätä meidän pientä tummaa pikakiituria niin sekin tosiaan pääsi tällä kertaa uimaan ilman liivejä ja mikä parasta jos jätän sen rampille ja annan käskyn niin pienen empimisen jälkeen se menee veteen, ei kipitä pois rampilta! siis meidän pikku rotta joka vuosi sitten vihasi vettä yli kaiken! 

Jos jollekin jäi epäselväksi niin loppuun täytyy vielä ihkuttaa, mulla on maailman parhaat koirat ja mä oon niistä NÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄIN ylpeä!♥


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti