lauantai 23. marraskuuta 2013

Mersustako Rally-Tokovalio?




Herätyskello soi tänään aamulla vaatimattomasti kuudelta, jotta ehdin pakata ja käyttää koirat kunnon lenkillä (tai lähinnä nyt ton hoitokoiran, joka mulle tuli eilen illalla) ennen lähtöä. Siitä sitten kahdeksaksi hyvinkäälle josta lähdettiin Netan äidin kyydillä kohti Lohjaa ja meidän ihka ensimmäisiä Mölli Rally-Toko kisoja!

Paikalle saapuessa olin ihan varma ettei tästä tuu yhtään mitään. Itse kipeenä ja koira pomppi ja hyppi remmin päässä minkä kerkesi. Kaiken lisäks kasvattaja oli tulossa kattomaan, joten pelkäsin kauheesti että pilkullinen karkaa kesken radan hänen luokseen. Tällä kertaa pelko oli kuitenkin ihan turhaa.

Rata oli melko simppeli, kylttejä 15 kappaletta.

Lähtö
Istu, maahan
Liikkeestä maahan
Koira eteen vasemmalta sivulle, istu
270 asteen käännös oikealle
Käännös vasempaan
Spiraali oikealle
Askel oikealle
270 asteen käännös vasemmalle
Pujottelu edestakaisin
Koira eteen oikealta sivulle
Vasen täyskäännös
Hitaasti
Pujottelu
Normaalivauhti
Istu, 1 askel istu, 2 askelta istu, 3 askelta istu¨
Maali

Mersu suoritti radan erinomaisesti. Saatiin 92/100 pistettä. Yhden pisteen talutin virheitä tuli useampikin kun en itse tajua katsoa kuinka tiukalla hihnaa pidän. Lisäksi edestakaisin pujoittelulta yksi puutteellinen yhteystyö- virhe kun koira haisteli maata. Näiden lisäksi kolme virhepistettä tuli kun uusin 10. Kyltin eli koira eteen ja oikealta sivulle.



Sijoituksille ei tällä suorituksella valitettavasti ylletty, mutta todella tyytyväisin mielin tänään kotiin lähdettiin. Koira teki parhaansa ja hurmasi tuomarin täysin. Tuomari kehui yhteistyötämme paljon ja asetti ohjaajalle hieman paineita. Meistä kuulemma pitäisi tulla ensi vuoden suomenmestareita ja vuoden päästä ollaan kuulemma jo Rally-Tokovalioitakin.



Sitä en tiedä oliko tuomarin puheet ennustuksia, mutta se on varmaa että me jatketaan Rally-Tokoilua hymyssä suin ja häntä heiluen!

2 kommenttia:

  1. Pakko myöntää että pelkäsin itsekin että se mut bongattuaan säntää riemupieruna suoraan mun syliin. :D Videolla näkyy kuinka se kerran mun bongaskin ja vähän nykäisi, mutta onneksi te olette niin pätevä tiimi ettei sen enempää pyrkinyt.

    Ihana oli teitä katsella, olette kyllä mainio pari! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo vähän piti kesken pujottelun yrittää tulla moikkaamaan, mutta hienosti malttoi jaksaa loppuun asti pienen kehoituksen jälkeen. :)

      Oon iteki kyllä superylpeä tuosta. Varsinkin siitä miten se meni ton spiraalin ja pujottelut (me ei ollaa kertaakaan treenattu näitä :D) Ja kyllähän siitä hyvä mieli tulee kun tietää että toi koira oikeasti haluaa tehdä mun kanssa töitä, ei oo ihan pieleen voinu pohjatyö mennä. :)

      Poista