torstai 31. lokakuuta 2013

Epäonnea matkassa osa 2

Paraneminen lähti käyntiin mukavasti. Jo maanantai iltana jaloissa pyöri suhteellisen reipas pentu. Ruoka maistui ja ensimmäisenä yönä tuo nukkui tosi pitkään, vaikka oli iltapäivästä nukkunutkin jo useamman tunnin. Tiistai ja keskiviikko jatkui samaan malliin, ehdin jo melkein huokaista helpotuksesta kunnes keskiviikko iltana aloin ihmetellä miksei koira kakkaa ollenkaan. Hätä numero kakkosta ei siis oltu tehty maanantai illan jälkeen, ja vaikka koira söikin eläinlääkärin määräyksestä hyvin sulavaa keitettyä riisiä ja kanaa/tonnikalaa olisi jotain pitänyt tulla uloskin. Ajattelin kuitenkin odottaa vielä aamuun josko neiti silloin suvaitsisi tehdä tarpeensa.


Tämä aamu ei kuitenkaan alkanut ihan mallikkaasti. Olin viemässä koiraa ulos kun se alkoi kakoa voimakkaasti ja oksensi. Päästiin ulos ja koira oksensi uudemman kerran. Kakkaakaan ei tullut joten jätin kouluun menemisen sikseen ja päätin lähteä viemään koiraa jälleen eläinlääkärille. Saimme ajan yhdeksi ja Mersu pääsi lekurin pöydälle. Koska normaali röntgenkuva oli otettu jo viime viikolla päätimme lääkärin kanssa yhdessä että otetaan tänään varjokuvia. Mersulle siis syötettiin varjoainetta, jonka etenemistä ruuansulatuksessa sitten kuvattiin aina sopivin väliajoin röntgenissä. 

Päivä kului hiljalleen ja kuvia otettiin koirasta yhteensä 4 kappaletta. Ensimmäinen heti varjoaineen syötön jälkeen, toinen puolen tunnin kuluttua, siitä seuraava puolentoista tunnin päästä ja viimeinen vielä tunnin kuluttua. Jostain syystä varjo-ainetta tuppasi ensimmäisissä kuvissa jäämään ruokatorven alueelle, vaikka sen olisi kaiken pitänyt koiran niellessä mennä suoraan mahalaukkuun ja jatkaa siitä matkaansa. Tämä sitten herätti lääkäreiden mielenkiinnon ja ruokatorvestahan se syy tälläkertaa löytyikin. Koiralla todettiin äärimmäisen paha ruokatorven tulehdus.

Mersun sairasloma siis pitenee ja tiukentuu. Ensimmäiset 2 viikkoa ehdotonta lepoa, jonka jälkeen rasitusta lisätään vähitellen koiran paranemisen mukaan. Lääkkeitä saatiin lisää ja antibiootitkin vaihdettiin toisiin. Nyt ei siis auta muutakun pitää peukut pystyssä ja toivoa että koira paranee, eikä mitään komplikaatioita ilmene.


Nyt me kuitenkin tarvitaan kaikki tyhmätkin ehdotukset siitä miten saada tää koira oikeasti lepäämään ja ottamaan rauhassa. Ja millä tavoin purkaa se kaikki energia mitä tossa koirassa on. Seuraavista parista viikosta ei todellakaan tuu helppoo.

16 kommenttia:

  1. Kylläpä pientä nyt koetellaan. Onko mitään tietoa mistä tommonen tulehdus on saanut alkunsa? Paranemisia Mersulle!

    Mä en muuta keksi kuin tätä normaalia settiä, että opetat kaiken maailman temppuja sisällä, piilottelet ruokaa ja annat käyttää nenäänsä (opettele sille vaikka hajutunnistusta :D) ja sit tietty nää kongit sun muut. Mut helppoa ei varmasti tuu kyllä olemaan, tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei nyt oo ihan paras tuuri tän kanssa käynyt, mutta toivotaan että nyt näillä lääkkeillä saadaan tyttö kuntoon!

      Mitään varmaa tietoo ei tulehduksen alkuperästä ole mutta joku bakteeri sen on aiheuttanut. Olisko sit vaikka lahden pentunäyttelystä repässy mukaansa semmosen ja sit jostain syystä alottanu oireilut vasta nyt. Jonkin aikaahan toi bakteeri on tuolla kuitenkin saanut olla että noin pahaks on ehtinyt tulehdus mennä.

      Kiitos vinkeistä. Temppuja opetellaankin jo mutta sitäkään ei voi tehdä kun max 5 minuutin pätkissä kun neiti ei kestä toistoja yhtään. :D Ruuan piilottelut ja muut otetaan ehdottomasti käyttöön heti kun saadaan taas alkaa syöttää nappulaa. Ei hirveesti huvita piilotella riisiä ympäri taloa. :D Kongi on kyllä ehdottoman kätevä ja tän hetken pelastus ollutkin. Sillä kun toi jaksaa pelata sen parikin tuntia, minkä jälkeen ollaan jo edes vähän väsyneempiä. :)

      Poista
  2. Keksit jotain tyhmiä temppuja mitä opettaa. Kieriminen, ryömiminen, jalkojen väliin tuleminen/jalkojen pujottelu joko 8-mallilla tai kävellessä... Merkkiä, ruutua opiskelemaan? Ota naksulla ja käytä operanttia ehdollistusta, koira joutuu ite miettimään mitä siltä halutaan. Palkataan pienistäkin "jotain sinnepäin"-jutuista ja pikkuhiljaa nostetaan kriteerejä.

    Oon niin pahoillani ja huolissani teijän molempien puolesta. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos temppuideoista ja neuvoista! :) Tällä hetkellä opetellaan petsien temppuringin temppuhaastetta, mutta meillä nyt on tässä vaikka kuinka aikaa opetella kaikkea kivaa niin eikun treenaamaan.

      Eiköhän me tästä molemmat selvitä. Eläinlääkärikin sano että mersu on selviytyjä, se on jo päättänyt parantua. :)

      Poista
  3. Voi Mersua. :( Nyt ei auta kuin pitää peukut pystyssä että nyt alkaisi ab:t puremaan kunnolla. Mua kyllä kans mietityttää tuo, että mistä moinen tulehdus on tullut... Mutta ei kait sillä niin väliä, jos se nyt vaan tulis kuntoon eikä alkaisi vaivaamaan pidemmälti. Iso suukko Mersun nenunpäähän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jees nyt vaan pidetään kaikki peukut pystyssä ja pidetään koira levossa, niin eiköhän se siitä parane. :)

      Mä tosiaan veikkaan että se on sieltä lahdesta saanut jonkun pöpön, joka on sit vaan ärtynyt tosi pahaks kun koira ei oo oireillu, eikä asiaa oo siks heti hoidettu. Eläinlääkärikään ei osannut sen kummemmin arvailla, mutta sen verran totesi että siinä on pennulla luonnetta ja sisua kun ei kipua näytä, on meinaan varmasti kipeä ollut jo jonkin aikaa. Tänäänkin otti kaikki piikit inahtamattakaan, vaikka kuulemma oli tosi kirveleviä aineita ja useimmat koirat on huutanu kurkkusuorana noista piikeistä.

      Poista
    2. Mersu on <3 . Ja olet sinäkin, kun jaksat tunnollisesti hoitaa Mersua noin hyvin, ja reagoit heti kun on tarpeellista. Ihania olette kummatkin!

      Poista
  4. Meillä Indy teki tota samaa, kakoi voimakkaasti ja oksensi vaahtoa, välillä ihan happi loppui ja kellahti maahan. Eläinlääkäri sanoi vain että ehkä sillä on herkkä vatsa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hui :oo No ei kyllä ihan terveeltä kuulosta. Mä tollasessa tilanteessa varmaan pakottaisin sen lekurin tutkiin sitä koiraa jotenkin. Onks sillä ollu tollasii sit enemmänki?

      Poista
    2. Itse kyllä veisin Indyn jo jollekin toiselle eläinlääkärille ja hätäseen...

      Poista
  5. Joo on, yhessä vaiheessa melkein joka aamu/päivä, nyt ei ole pitkään aikaan kuitenkaan ollut. Eilen löysin sohvan edestä jotain vaahtoa, lienee sitten oksennellut. Onneksi ollaan menossa ensi viikolla eläinlääkäriin rokotukseen niin siinä samassa voin kysyä uudemman kerran.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kyllä ehdottomasti. Jos mä sain eläinlääkärin tutkiin mersun uudemman kerran sillä perusteella että se ei ole ulostanut pariin päivän (mikä periaatteessa menee ton poikkeuksellisen ruokavalion piikkiin täysin) ja että se oksensi 2 kertaa. Niin kyllä niiden eläinlääkäreiden pitäis indyäkin suostua tutkimaan. Toi kun ei todellakaan mee mun silmissä mitenkään herkän vatsan piikkiin. Mut tsemei indyllekin että selviäis mikä on kyseessä! :)

      Poista
  6. Voi ei, pikaista toipumista! :-(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Nyt ainakin näyttää siltä että paraneminen olis lähtenyt ihan hyvin käyntiin. :)

      Poista
  7. Toipumisia Mersulle! Muistan itse, kun Nemollakin oli joku mahatauti ja oksenteli vain. Tosin se ei ollut yhtä paha, kuin Mersulla.

    Ideoiksi olisi just näitä tavallisia temppuja, esim. Paljon "kasi"-tempun toistoa? Haastavia aktivointileluja? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Nyt aletaankin onneksi olla jo melko terveitä. Antibioottikuurikin loppuu parin päivän päästä ja tällähetkellä saadaan jo onneksi käydä lyhyillä lenkeilläkin.

      Temppuja ollaan harjoteltu ja sit treenattu ihan perus tokojuttuja. Mistä pitäiskin saada seuraavaan postaukseen kuvia ja videoita :)

      Poista