tiistai 2. joulukuuta 2014

Pelkkää materiaa

Mä huomaan että musta on tullut koiraharrastuksissa aika materialisti. Omissa menoissa säästetään minkä pystyy, mutta koirat saa taatusti vaan parasta. Ja hienointa. Ja kalleinta... Ja ne omat vähät hankinnat liittyy nekin usein edes pienesti koiriin.

Oon viimeisen kuukauden aikana tilannut itselleni Helsitarelta treenitakin, ostanut Biitille kaksi takkia, tilannut molemmille tytöille juolulahjapannat, ostanut uusia leluja ja herkkuja. Koiranruokaa on kotiin raahattu semmosilla summilla millä mä elättäisin itteni varmaan vuoden. Löytyy nutrolinöljyä ja fitdogin energiajuomajauhetta. Treenilelutkin on uusinta uutta ja mielessä pyöriin vaan että mitähän kivaa sitä seuraavaks keksis.

Itselle pitäisi ostaaa uudet lenkkikengät ja Bettylle kaavaillaan uutta takkia, ei möhömaha mahdu kohta vaatteisiinsa kun maha tuosta kasvaa. Piponkin se tarvis, ehkä toiset tossut. Uusiin pantoihin tarvitaan omat hihnat ja hakurulliakin pitäis käydä ostamassa....

Tähän aikaan vuodesta tää materiaalikaaos vaan kasvaa. Joulu on varmaan kaikista juhlista materiaalisin. Siitä on tehty materiaalijuhla. Enää ei merkitse se mitä tehdään tai kenen kanssa, vaan se että millä välineillä ja missä. Koiraharrastuksissa se koira, se perheenjäsen, nyt ei sieltä taustalla kovin helposti unohdu, mutta kyllähän niitäkin näkee, missä se koira on oikeasti vaan pelkkä harrastusväline.

Nyt joulun alla toivonkin teidän ja myös minun itseni muistamaan että tässä harrastuksessa kyse ei ole materiasta. Kyse on sinun ja sinun koirasi suhteesta. Luottamuksesta ja molemminpuolisesta kunnioituksesta. Rakkaudesta.


Meidän porukka toivoo kaikille rakkauden täyteistä joulun odotusta. Muistetaan iloita siitä mitä meillä on, ei ajatella kokoajan että mitä uutta elämäämme tarvitsemme. Ottakaa se jaloissa pyörivä karvaturri välillä kainaloon. Halatkaa, paijatkaa, lenkittäkää, touhutkaa sen kanssa jotain mistä te molemmat nautitte. Nauttikaa siitä ajasta mikä teille on annettu. Eläkää! ♥

4 kommenttia:

  1. Mahtava teksti!
    Itse oon pahimpia välineurheilioita, tosin ne ei suorituksia paranna vaan ne helpottaa esim treenatessa. Ja koira ei näihin lukeudu ;) Varsin tuttua etenkin se ettei rahat oikein kulu itteensä vaan koiriin, aina tulee seuraavan ostettua miettiä mitä tarvitsisi. Nyt treeneihin ei oikeasti mitään tarvita vaan seuraava ostos on autohäkki, se nyt joulurahoista, saa nähä keksiikö sitä taas jotain uutta.
    "Muistetaan iloita siitä mitä meillä on, ei ajatella kokoajan että mitä uutta elämäämme tarvitsemme." Tämä jäi mieleen, hyvä lause mitä välillä tarvii itsellekkin muistutella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tottakai hyvät välineet helpottaa ja tekee treenaamisesta mukavampaa, eikä tällaisessa välineurheilussa ole mitään väärää. Kunhan vaan pitää mielessä sen perimmäisen tarkoituksen, eikä ne välineet oo se pääjuttu. :)

      Poista
  2. Voin vain samaistua tekstiisi - enää ei ole väliä onko omistajan ja koiran yhteistyö kunnossa, vaan se, että sopiiko koiran varusteet väreineen omistajan varusteisiin. En voi ymmärtää :-D
    Toki onhan se totta, että esim. kivoilla ja ehjillä treenikamppeilla treenaa mielummin ja ehkä jopa motivoituneemmin kuin vanhoilla ja rikkinäisillä, mutta mielestäni materia on noussut koiranomistamisessa aivan liian suureksi asiaksi. Mutta kestä se taas johtuu? No meistä koiranomistajista tietenkin..

    Mutta iloisia ja mukavia yhdessäolohetkiä sinulle koiriesi kanssa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Sepä se, ite me ollaan tästä hommasta tehty näin materistista. Mut toisaalta niin kauan kun koirat ei kärsi ja homma ei mee ihan överiks niin toisaalta vois sitä ihmiset huonompiinkin asioihin rahansa käyttää. :)

      Poista