sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Matkalla mutta minne?

Olen viimeaikoina miettinyt paljonkin sitä millaiset tavoitteet mulla on koiraharratuksissa.  Mitä haluan saavuttaa itse koiraihmisenä ja millaiset tavoitteet kummallekin koiralle on asetettu. Syy näihin pohdintoihin lähti lähinnä huonosta treenitilanteesta. Betty on tiineenä, joten sen kanssa harrastuksia voidaan miettiä kunnolla vasta ensi keväänä ja silloinkin se on lähinnä kunnon kohottamista ja pennuista palautumista. Biitin kanssa puolestaan junnaillaan ihan perusasioista kun ei olla päästy mihinkään ohjattuihin treeneihin enkä uskalla yksin lähteä sooloilemaan. 

Itselleni olen pitänyt tavoitteena jatkuvaa itsensä kehittämistä. Luen paljon koirakirjoja. Etsin netistä tietoutta ja keskustelen itseäni kiinnostavista asioista mahdollisimman monien ihmisten kanssa. Kyselen, kokeilen ja teen virheitä. Toivon mukaan jonain päivänä voin sanoa tietäväni asioista edes jotain. 

Koirille sen sijaan en nykyään tunnu osaavan asettaa tavoitteita. Sen verran toki että niiden kanssa on vaivatonta elää ja arki sujuu muutenkin mallikkaasti. Mutta kun puhutaan harrastuksista, on meikäläinen ihan peukalo keskellä kämmentä. Tottakai musta olis hienoa keräillä noille molemmille koulareita vähän joka lajista, mutta kun tavallaan osa musta haluaa vaan harrastella joka toinen ilta jotain omaksi iloksi.

Unelma olis Biitin kanssa päästä kisaamaan vetolajeissa ja tokossa, mutta osa musta estää edes haaveilemasta moisesta. Mitä jos se ei olekaan terve. Mitä jos ehdin innostua lupaavasta harrastuskoiran alusta liikaa ja kaikki menee taas ihan penkin alle. Eikö olis parempi vaan harrastella omaks iloks vähän kaikkea ja katsoa sitten mihin päädytään.

Bettyn kanssa uskallan haaveilla ja suunnitella vähän enemmän. Onhan kyseessä terveeksi tutkittu aikuinen koira. Olenkin päättänyt että vähintään BH-koe me tuon tirriäisen kanssa käydään joku vuosi suorittamassa. Se on sellainen realistinen tavoite, jonka suhteen ollaankin jo melko hyvällä mallilla.

Muuten tavoitteet onkin lähinnä vuosi/kausi kohtaisia. Katsotaan missä kunnossa koira on ja asetetaan vuoden/kauden loppuun järkevä tavoite.  Jos Bettyllä sujuu synnytys normaalisti ja se lähtee hyvin palautumaan voisi ensivuoden tavoite olla ALO2 tai jopa ALO1 tulos tokossa. Biitin kanssa tavoitteena nyt ihan vaan ohjattuihin treeniryhmiin pääseminen ja unelmoida saa että talven aikana saataisiin haun ilmaisu treenattua kuntoon, niin sais sit yhistettyä sen ens keväänä tuonne mettään.

Tällä hetkellä tärkein tavoite ja toive on kuitenki että Bettyn raskaus etenee normaalisti ja vuoden vaihteessa syntyy terveitä pieniä rokkilapsia. Että Bettystä tulee hyvä äiti ja se hoitaa pentunsa hyvin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti