maanantai 20. lokakuuta 2014

Näkymätön vai näkyvissä?

Elämme vuoden pimeintä aikaa. Eikä tää pimeys välttämättä helpota vielä hetkeen. Huonolla tuurilla talvi tulee vasta esivuoden puolella ja saadaan siihen asti tallata noita pimeitä katuja. Tässä välissä onkin syytä tarkistaa kuinka hyvin sitä onkaan varustauduttu tähän vallitsevaan pimeyteen.


Mä myönnän itse olevani huono heijastimen käyttäjä. Kyllä mulla jokaisessa takissa se yksi pakollinen heijastin roikkuu ja treeniliivistä löytyy heijastinkanttaukset, mutta muuten omalta osalta näkyminen tuolla pimeydessä on lähinnä säälittävää. Sen sijaan koirien heijastautumiseen on herätty, ei tarvinnut käydä kun yksi iltalenkki ilman heijastimia ja kyllä juostiin ja lujaa hankkimaan sitä näkyvyyttä. Eihän noi mustat näy tuolla ulkona ollenkaan enää ilta kuuden jälkeen.

Aina kun on yhtään hämärää saavat koirat päällensä Rukka Flap huomioliivit ja kun mennän astetta pimeämpään syttyy molempien heijastinliiveihin kiinnitetyt orbilocit. Biitillä punainen, Bettyllä kirkas. Kaulassa molemmilla on Rukan Bliss Polar pannat, joissa heijastintikkaukset. Bettyllä lisänä Pro Dogin heijastava reflective talutin. Taluttajan mukavuuden takia Biitti kulkee mustassa nahkahihnassa.


Myös päivällä tykkään että koirilla on edes jotain heijastinta, koska ikinä ei tiedä mitä sattuu ja tapahtuu ja entä jos ei päästäkään takaisin kotiin ennen pimeän tuloa. Peruslenkeillä, aamuisin ja päivisin meillä kuljetaankin Betty tuossa normaalissa rukka-pannassa ja Pro Dogin taluttimessa, Biitti Julius-K9:n hyvin heijastetuissa powervaljaissa. 

Metsään lähtiessä puetaan heijastinliivit päälle myös päivän kirkkaimpaan aikaan ja yhtään tiheämmässä metsässä laitan orbilocin päälle ainakin Biitillä sillä tuota pää viidentenä jalkana kirmaavaa gasellia ei kyllä näe vähääkään tiheämmässä metsässä vaikka olisi kuinka valoisaa. 


Heijastimien ja valojen lisäksi pidän erittäin tärkeänä syksyn varusteena koirien kauloissa roikkuvia puhelinnumeroita. Kun valoa on vähän, pystyy ihminen normaalia heikommin reagoimaan ympäristön ärsykkeisiin, mitkä kuitenkin koirat saattavat havaita. Tästä syystä on tärkeää että koiralla on mukana omistajan yhteystiedot, jos se nelijalkainen ystävä nyt päättääkin rykästä hihnan irti ja juosta pupun perään.

Mites teidän näkyvyys? Onko heijastimia riittävästi, ovatko ne tarpeeksi uusia ja yhä heijastavia? Löytyykö valoja ja mites se hihnan toinen pää, löytyykös itseltä yhtään heijastinta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti