keskiviikko 6. elokuuta 2014

Koska on aika päästää irti?

Mun psyyke ei kestä kirjoittaa asiasta kunnolla ehkä ihan heti, mutta koska tiedän että monia kiinnostaa miten meillä meni tänään lääkärillä Mersun kanssa, niin kerrotaan asiat tiivistetysti.

Parin tunnin "nopea" lekurireissu venyikin päälle kuusi tuntiseksi hysteriaksi. Koiralta otettiin siis verikokeet ja magneettikuvat, jota ennen lekuri tottakai kopeloi ja tutki koiraa normaaliin tapaan. Verikokeissa kaikki ok. Magneettikuvat myös normaalit. 

Hyvät tulokset, eivät tällä kertaa kuitenkaan olleet järin hyviä.. Nyt hyvin vahvana epäilynä diagnoosiksi on käytöshäiriö. Yksinkertaisesti koiran keho ei toimi aivojen antamien ohjeiden mukaan kaikissa tilanteissa. Käytännössä koiran reaktioita on siis mahdotonta ennustaa etukäteen. Tämän vuoksi Mersua ei voi siis pitää lainkaan muiden koirien seurassa ilman tarkkaa valvontaa.

Saatiin lähete Helsingin Yliopistollisen eläinsairaalan käytösklinikalle. Ehdottomasti koira tulisi siis tarvitsemaan lääkityksen ja jonkinlaista "käytösterapiaa". On kuitenkin suhteellisen pieni todennäköisyys siihen että arki koiran kanssa saataisiin "normaaliksi". Jonkin verran apua käytösklinikasta voisi siis olla, mutta poistaisiko se koko ongelmaa? Ja kun koiralla on ongelmia myös etuosan kanssa. Olisiko sen elämä ikinä elämisen arvoista?

Valitettavasti koirat eivät osaa kertoa meille koska on niiden aika mennä. Mersu on täällä vielä toistaiseksi. Haluan konsultoida asiasta ihmisiä käytösklinikan takana ennen isompia päätöksiä. Fakta on kuitenkin että varsinkin kun koirillani on näin suuri kokoero, vaatisi Mersun "kuntouttaminen" minulta ehkä enemmän kuin voin sille ikinä antaa...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti